iHerb vásárlás

Az amerikai iHerb weboldalán keresztül könnyedén hozzájuthatunk jó minőségű vitaminokhoz, táplálékkiegészítőkhöz, étrend kiegészítőkhöz és szépségápolási termékekhez.  Árértékarányban rendkívül jutányos áron kapjuk meg azokat vitaminokat, amik itthon nincsenek valami jó árban. Több fajta szállítási megoldás közül választhatunk és vannak olyan termékek is amikkel csökkenteni tudjuk a szállítási költségünket (Shipping Saver) vagy akár teljesen ki is nullázhatjuk a költségét. A szállítási költség kedvezményén kívül még számos árcsökkentő megoldások vannak, mint pl. kupon kódok, akciók, extra akciók, próba termékek és első vásárlási kedvezmény. Gondolnunk kell a vámmentes határra, mert ha nem figyelünk rá lesznek még itthon plusz költségeink (erre később visszatérünk).

Az iHerb Inc egy megbízható amerikai cég, hisz megbízható márkájú termékeket árul, mint például a Now, Life Extension, Doctor’s Best stb. Az internetes vitaminpiacon 2006 óta teljesít remekül az iHerb, hisz nagyiparban adja fel a csomagjait és ezáltal nagyban olcsóbban vásárol a gyártóktól, így jó árban tudja adni a márkás termékeket. Nálunk is kaphatóak már ezek a jobb minőségű étrend kiegészítők amik OETI szám alatt futnak, csak sajnos az ÁFA és a vám miatt a kereskedők nem tudják olcsón adni.

 

A vásárlásnál fontos szempontok:

Vámkezelés:

Ha valaki az unión kívülről rendelt egy terméket, akkor 22 euró alatt, nem kell fizetnie ÁFÁ-át és vámot sem. Vámmentes még a küldemény 22,1 és 150 euró között, de már 27 százalék áfa terheli azt. Általában a szállítás költsége is beleszámít a vámolásba, de az iHerb-nél egy szállítási költségnél ez nem számít, ez a DHL Local Post. És itt jön a csavar, hogy aki 37 euró értékben vásárol annak az ÁFA tartalma 10 euró alatt van (37÷1,27=29,1338) így azt nem szedik be. Nem érdeme ezzel a költséggel foglalkoznia a NAV-nak, mert nem ér annyit az egész történet. A 37 euró körülbelül 43 dollárt vagy 11.300 forint értéket képvisel. Érdemes azért alá méretezni a vásárlást, vagy kiszámolni pontosan az aktuális árfolyam szerint.

2016. évi XIII. törvény az uniós vámjog végrehajtásáról 32. A Vámkódex 109. cikkéhez 68. § (5) A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, tíz eurónál vagy az 51. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon ( árfolyam alatt a Magyar Nemzeti Bank által közzétett hivatalos deviza-középárfolyamot kell érteni) átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét – kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket – nem kell megfizetni, illetve visszafizetni. Az így meg nem fizetett összeget a vámigazgatási eljárás lezárásával egyidejűleg törölni kell, a vissza nem térítendő összeget pedig bevételként köteles elszámolni a vámhatóság.

 

Fotóra klikkelve nagyobb méret!

A DHL Expressnél szállítási költséggel együtt kell elérnie a 43 dollár vásárlást, tehát beleszámít a szállítás is a vásárlásba is. UPS-t nem ismerem nagyon drága a szállításuk.

 

Kedvezmények:

Az aktuális kuponkódokat a kosárra kattintva a Savings Apply Promo Code or Rewards Code (Enter Code) részen lehet érvényesíteni.

 

Fizetés:

A fizetés két módon oldható meg bankkártya illetve PayPal.

iHerb fizetés

Szállítás:

Három fajta szállítási mód közül választhatunk:

Az első kettő drágább szállítási mód, ezáltal gyorsabban megérkezik a szállítmány. Local Post szállítás esetén jóval nagyobb időintervallumot ír az iHerb. Általában 10-20 nap között szokott megérkezni az utóbbi szállítás választása esetén, így annyira nem problémás  a dolog, mint amennyire az látszik. Annyit érdemes még tudni, hogy a Local Post esetén a DHL szállítja le csomagot egészen a Ferihegyi reptérre, amit majd a Magyar Posta vesz át és kézbesít, esetlegesen vámkezel. A csomagot sima külföldi levélként kezeli a posta, mintha Kínából rendelnél, tehát nem kötelesek kihozni házhoz, csak simán értesítőt hagynak, hogy fáradj be a hozzád tartozó postahivatalba. DHL Express esetén a DHL viszi végig a szállítást Amerikától egészen Magyarországig. UPS-t nem ismerem. Én Local Post-tal vásárolok, nem szokott gond lenni vele.