iHerb vásárlás

Az amerikai iHerb weboldalán keresztül könnyedén hozzájuthatunk jó minőségű vitaminokhoz, táplálékkiegészítőkhöz, étrend kiegészítőkhöz és szépségápolási termékekhez.  Árértékarányban rendkívül jutányos áron kapjuk meg azokat vitaminokat, amik itthon nincsenek valami jó árban. Több fajta szállítási megoldás közül választhatunk és vannak olyan termékek is amikkel csökkenteni tudjuk a szállítási költségünket (Shipping Saver) vagy akár teljesen ki is nullázhatjuk a költségét. A szállítási költség kedvezményén kívül még számos árcsökkentő megoldások vannak, mint pl. kupon kódok, akciók, extra akciók, próba termékek és első vásárlási kedvezmény. Gondolnunk kell arra a tényre is, hogy az új EU-s vámrendelet szerint 2021. július 1-jétől megszűnik 22 euró alatti áruk áfamentessége így a megrendelt csomagok után 27%-os ÁFÁ-t kell fizetnünk (van olcsóbb megoldás, erre később visszatérünk).

Az iHerb Inc egy megbízható amerikai cég, hisz megbízható márkájú termékeket árul, mint például a Now, Life Extension, Doctor’s Best stb. Az internetes vitaminpiacon 2006 óta teljesít remekül az iHerb, hisz nagyiparban adja fel a csomagjait és ezáltal nagyban olcsóbban vásárol a gyártóktól, így jó árban tudja adni a márkás termékeket. Nálunk is kaphatóak már ezek a jobb minőségű étrend kiegészítők amik OETI szám alatt futnak, csak sajnos az ÁFA és a vám miatt a kereskedők nem tudják olcsón adni.

Regisztráció/belépés után érdemes beállítani az országot (Hungary) illetve a pénznemet (USD vagy HUF). Én dollárt szoktam megadni általában vagy váltogatom menet közben az épp megfelelőre. Jobb felső sarokban klikk az országkódra majd a felbukkanó ablakban be lehet mindent állítani.

 

A vásárlásnál fontos szempontok:

Vámkezelés:

2021. július  előtt ha valaki az unión kívülről rendelt egy terméket, akkor 22 euró alatt, nem kellett ÁFÁ-át, vámot és vámkezelési díjat sem fizetni. Az Európai Unió valamennyi országában az új rendelet szerint 22 euró alatt is vámot kell fizetni! Így sajnos nem lehet a plusz költséget kikerülni, de még mindig jobb így vitamint vásárolnunk hisz az iHerben található vitaminok jó minőségűek és még így is sokkal jobban járunk anyagilag mint ha itthon vennénk meg.

Az iHerb be van jegyezve az Import-One-Stop-Shop (IOSS) rendszerbe, így beszedi és bevallja és megfizeti az áfát az adóhatóságoknak, ha az importált áruk nem haladják meg az 150 € értéket.

A DPD a helyes szállítási mód, hisz a nem kell fizetni utólag semmit sem, mindent a felületen bonyolítunk le. Vásárlás + előre fizetett 27%-os ÁFA. Számos előnye van még a DPD-és csomagnak. Nem tűnik, el mint a postai csomagok. Jobban nyomon követhető a csomag útja. Nincs vámos levél amivel bajlódnunk kell (kitöltés, várakozás stb.). Kihozza  futár nem kell bemenni a postára a csomagért.

A DPD-és szállítási módnál 150 dollárig és 2.3 kg súlyig tehető a kosárba termék. Gyors a szállítás, általában 2-4 hetet írnak, de megérkezhet előbb is.

Kedvezmények:

Az aktuális kuponkódokat a kosárra kattintva jobb oldalon a Apply Promo Code  részen lehet érvényesíteni.

A fotóra kattintva nagyobb méret!

 

Fizetés:

A fizetés két módon oldható meg bankkártya illetve PayPal.

iHerb fizetés

Szállítás:

Három fajta szállítási mód közül választhatunk:

Itt egyértelműen a DPD-ét válasszuk, hisz velük járunk a legjobban. Ezt a Vámkezelés részen átbeszéltük át.

Jó egészséget!