A cink pótlása fontos az életünkben

A cink pótlása azért fontos, mert hiányában a sejtmembrán sérülékeny lesz, a káros hatásokkal szemben pedig kevésbé tud ellenállni.

Kiemelkedő szerepet tölt be a szervezetben, ugyanis segít a vércukorszint szabályozásában, az anyagcsere egészséges működésében, szabályozza a hormonokat, elősegíti az egészséges spermiumok termelését, valamint védi a szervezetet a nehézfémek ártalmas hatásaitól.

Manapság egyre gyakrabban bevett szokás a bőrproblémák kezelésében is, mint például a pattanások, aknék, seb és hámosodási problémák esetén. A cink antibakteriális hatású, ami a bőr sérüléseinek gyors kijavításában jelent nagy segítséget.

Természetes forrásai a fehérjében gazdag ételek, hüvelyesek, tojás, tej, húsfélék és tengeri herkentyűk. Ezek egyidejű fogyasztása magas rosttartalmú ételekkel rontja a hatás mértékét. Amennyiben kiegyensúlyozott az egyén táplálkozása, akkor nem szükséges pótolni, annak hiányában viszont feltétlen ajánlott.

A hiánya úgy ismerhető fel, hogy a gyermekeknél lassabb a növekedés, súlyosabb esetben fejlődésbeli elmaradás érzékelhető, emellett a fertőzésekkel szemben kisebb az ellenálló képesség, bőrszárazság, ekcéma, haj és köröm problémák, hormonrendszer felborulása tapasztalható.

Jó minőségű cink étrend-kiegészítőt amerikai webshopból érdemes venni. Ártértékaárnyban és minőségben is megfelelőbb választás.

Nature’s Way, Zinc Chelate, 30 mg, 100 Capsules

 

Now Foods, Zinc, 50 mg, 250 Tablets

Carlson Labs, Chelated Zinc, 30 mg, 250 Tablets

California Gold Nutrition, Zinc Picolinate, 50 mg, 120 Veggie Capsules

 

A fotókra kattintva megvásárolható. Az iherb.com oldalon való vásárlás leírása a menüpontban megtalálható. Ha a linken keresztül vásárolod meg a teát 5% -os kedvezményt kapsz, vagy üsd be a FEH2989 vagy a kódot a kosárban található Apply Promo Code alatti mezőbe.

iHerbes vásárlásról szoló cikket ITT tekintheted meg.